Uitstellen als een pro

13 Nov

Ik ben zéér goed in uitstellen. Als ik gespecialiseerd ben in iets, is het uitstellen. Noem me voortaan maar Miranda, professor Uitstellen. Zo is deze blog eigenlijk ook ontstaan, door uitstellen én met uitstellen. Hier een aantal tips, om uit te stellen als een echte professional.

1. Doe iets semi-productiefs

Als ik niet wil beginnen aan mijn huiswerk, ga ik meestal iets semi-productiefs doen, zoals gitaarspelen of aan mijn blog werken. Iets wat heel leuk is om te doen, maar waar het vaak niet van komt, simpelweg omdat het er bij andere dingen inschiet. Ik voel me al helemaal semi-productief als ik muziek ga downloaden of aan mijn plakboek ga werken. Dus, mijn tip, zoek iets wat je leuk vind en al tijden van plan bent en doe het nu. The moment is now!

2. Struin rond op het internet

Het internet is geweldig. Het is in principe oneindig, en als je weet waar je moet zoeken ben je uren zoet. Een paar leuke sites om op rond te kijken zijn www.Pinterest.com en www.tumblr.com. Na een tijdje krijg je vanzelf door hoe je handig op deze sites kan navigeren. Natuurlijk is het ook leuk om allemaal filmpjes op te zoeken op http://www.Youtube.com. Ik vind het persoonlijk ook heel plezierig om een paar leuke webshops op te zoeken, denk aan www.forever21.com, www.alicejohavessentials.com en www.etsy.com en alles in mijn mandje te flikkeren wat ik leuk vind, te kijken naar het veel te hoge bedrag om vervolgens nog meer in mijn mandje te flikkeren. Als je toch echt van plan bent iets te kopen, ga dan naar Ebay, als je weet hoe het werkt en niet bang bent om te bestellen kan je hele goede koopjes vinden.

3. Verzin rare dansjes en irriteer er mensen mee

Gewoon, omdat het kan. Zorg je ook nog voor een beetje entertainment. Neem een voorbeeld aan deze rare pyjama-dans, of aan deze man die Beyoncé nadoet. Heel… entertaining?

4. Begin een blog

Ik was al tijden van plan om een blog te beginnen, maar het kwam er steeds niet van, totdat ik een keer echt iets moest uitstellen en al door al mijn andere tips heen was. Toen heb ik ohmymiranda aangemaakt, en het is echt leuk, ik kan er mijn ei kwijt (en rare dansjes) en het helpt me met andere uitstel-projecten. Een echte tip, deze tip.

En als je al deze tips hebt opgevolgd, is het toch echt tijd voor hetgene wat je hebt lopen uitstellen… of dat nou huiswerk of je kamer opruimen is. Maar nu heb je een leuke, semi-productieve tijd gehad, en ben je als het goed is ook iets actiever, waardoor je ook makkelijker de ‘drempel’ over kan wat je weerhoudt van het vervelende klusje. You can do it, mede-uitsteller!

X Miranda

Bron boekenstapel

Bron gitaar

Bron man als Beyonce

Advertenties

Eén reactie to “Uitstellen als een pro”

  1. Thirza december 30, 2012 bij 10:26 pm #

    Nummer 3 is zo herkenbaar hahahaa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: