Redenen om van de hersft te houden

30 Sep

Als ik nu naar buiten kijk zie ik de bomen heen en weer zwaaien door de wind, de blaadjes in verschillende geel- en oranjetinten op het gras liggen en af en toe de regen neerdalen. Jup, we moeten eraan geloven, het is toch echt weer herfst. But look on the bright side: het is herfst, yay! Hier een aantal redenen om de herfst leuk te vinden, en er misschien wel van te houden.

Bladeren in mooie tinten

Overal liggen bladeren die variëren in kleur – van fel geel tot diep donkerrood. Echt prachtig. De typische geur die van de bladeren af komt vind ik echt heerlijk ruiken. Je kan natuurlijk hele mooie, artistieke foto’s maken in de herfst of gewoon door de bladerhopen heen ploegen. Fietsend is het ook heel leuk – en nu dus ook makkelijker – om over blaadjes heen te fietsen en zo’n krakend geluid te horen, ben ik nou de enige met die tik of niet?

Bladeren vegen is eigenlijk ook nog het enige klusje wat je buitenshuis moet doen – als je überhaupt al in de tuin werkt dan natuurlijk (; Alle klusjes zoals snoeien, spitten en grasmaaien blijven je bespaard, das toch mooi 😀

Mooie luchten

’s ochtends, op weg naar school of werk kom je de mooiste luchten tegen, het wordt namelijk net licht, maar het is nog niet compleet donker zoals in de winter. Hier zie je – alweer – hele mooie kleuren met prachtige wolkenformaties, misschien nog wat mist aan de grond. Bovendien is de lucht gewoon anders dan in de zomer – ik kan het niet zo goed uitleggen, maar het is echt een typische, nouja, winterlucht eigenlijk, alleen dan nog niet zo koud. Alle voordelen, maar niet de nadelen van de winterluchten, dus.

Goede films

Er komen weer relatief veel goede films in de bioscoop! Vraag me niet waarom dit zo is, maar het is wel zo, de goede films komen meestal uit in het najaar. Waarschijnlijk omdat de mensen dan simpelweg meer naar de bioscoop gaan, binnen zitten doen we toch al. Zo waren bijvoorbeeld The Dark Knight, Inception en meerdere Harry Potter films te zien in het (vroege) najaar.

Laagjesweer

Het is de meeste dagen nog warm genoeg om jurkjes en rokjes te dragen, maar wel met panty natuurlijk. Ook is het al koud genoeg om laagjes te gaan dragen, hiermee bedoel ik, een bloesje met bijvoorbeeld een trui erover met een leren jack of een shirt met een spijkerjasje. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos!

Gezelligheid binnenshuis

Met de herfst kan je het heel gezellig maken binnen. Steek een paar kaarsjes aan, als je het hebt de open haard en ga er lekker knus bij zitten. Het staat heel gezellig en geeft ook nog een lekkere geur, ja, ook de open haard. Echt zo’n kampvuurgeur, dit is echt de meest ‘knusse’ geur die er bestaat voor mij. Trek lekker je donzige pyjama aan, maak warme chocolademelk en slof op je pantoffels naar de bank om eens lekker een filmpje te kijken. Heb je nu een mooi excuus voor: het weer.

Uitkijken naar Sinterklaas en Kerst

De pepernoten, kruidnoten en chocoladeletters liggen weer in de winkel. Koop er lekker veel van en kijk uit naar Sinterklaas en natuurlijk Kerst. Kerst en Sinterklaas zijn de meest gezellige tijden van het jaar waarvan we nu ook al kunnen genieten via het speciale eten, hehe. Ga alvast bedenken wat je als kerst- en Sinterklaascadeautjes wilt kopen, of trek alvast lootjes voor de surprises van Sinterklaas. Kom je al helemaal in de sferen (:

Genoeg redenen om van de herfst te houden, dus (: Zeur er lekker op los als de weersomstandigheden weer eens tegen zitten, of andere herfstige scenario’s die je kunnen overkomen, daar zijn we natuurlijk rasechte Hollanders voor. Als je daarna maar weer blij verdergaat met een zak pepernoten in je hand (;

See ya!

Bronnen:

Afbeelding 9GAG: http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5278470_700b_v1.jpg

Afbeelding zonsopkomst: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Wind_turbine_dawn.JPG

Afbeelding Cinerama: http://www.archined.nl/uploads/pics/thelastsamurai.jpg

Afbeelding laagjesoutfit: http://cdn03.cdnwp.thefrisky.com/wp-content/uploads/2009/10/26/layerup_m.jpg

Afbeelding kaarsjes: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Multicolour-candles-2.JPG

Afbeelding kerstgevoel: http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01789/christmasscene-620_1789739b.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: